Sparkdräkt

Den traditionsenliga och mycket vhiisa sparkdräkten som bärs av Lantmästarstudenter och examinerade Lantmästare, är en av äldre traditionerna som finns.  Sparkdräktens betydelse är att alla ska vara lika och ha samma förutsättningar oavsett vilken bakgrund man kommer ifrån.  Därför bärs sparkdräkten för att belysa vikten av att alla oavsett bakgrund är välkomna och har samma rätt till utbildning. I dag finns sparkdräktens syfte kvar men sparken fungerar även idag som ett av både kårens och Lantmästarebranschens starkaste varumärke. 


Sparken invigs och tas för första gången pås vid höstterminens första storfest, Kostymboston. 

Torsdagssoppan

På torsdagar äger den traditionsenliga ärtsoppan rum på de 3 bölen som finns. Var soppa är också kryddad med en speciell ingrediens unik för varje böle. Till soppan serveras det punch och annan dryck, samt att det bjuds på en hel del spex. Efter en oerhört trevligt soppa under torsdagskvällen är det dags att bege sig till pabben. Där spelar våra fantastiska musikgeneraler till siste man lämnar. Samt att våra pabbare serverar de mest kreativa drinkarna och dryckerna från baren. 


Sopporna är gammal tradition som Lantmästare är måna om att behålla och som även sätter ett stort avtryck i en lantmästarstudents tillvaro på Alnarp. Får du chansen så missa inte att besöka en av våra soppor!