FestverksamhetNågot som är en stor del av kårens festverksamhet! Efter torsdagarns traditionsenliga soppa så anordnar våra eminenta pabbare och musikare pabb i kårhuset. Där musiken spelar tills siste man har lämnat dansgolvet.  Vid 6 tillfällen under året anordnas även storfester vilka innefattar storfester så som Gåsaboston, Vårbal, Luciafesten samt den storslagna grisfesten. För all planering och logistik står får fantastiska festkommitté för.  

Festkommittén

Kårens festkommitté består av Ceremonimästare,  Ekonomiansvarig, Stallmästare och Sånggeneral. Vår CM är spindeln i nätet och syr ihop all planering så att festerna kan flyta på exakt så bra som de alltid gör. Ekonomiansvarig ser till att all ekonomi är i ordning. Stallmästaren ser till så att alla inbjudningar är ute i tid och så ingen missar årets festligheter! Avslutningsvis så har vi vår sånggeneral som alltid ser till att hela sånghäftet gås igenom. Samt håller ställning under sittningarna. 

Musikgeneralerna

När sittningen är över eller när Bölesgeneralerna har avslutat torsdagens traditionsenliga soppa så tar vår musikgeneraler över på pabbens dansgolv. Här spelar de natten lång tills siste man lämnar, eller har somnat. De bjuder på ett brett utbud av musik och där lär definitivt finnas något som faller alla i smaken. Har du tur kanske till och med din favoritlåt spelas!

Pabbarna

Våra pabbare med namnet Fifty Shades of Besk  ser till att ingen går törstig, varken på sittning eller pabb.  Med ledning av barmästarinnnan styr de pabben med järnhand och levererar allt man kan tänka sig i dryckesväg. Med häftiga tricks och charm bakom baren ser de till att alla får precis vad de önskar. 

Årets festschema

Här presenteras årets festschema och mer information om festerna kommer närmare!

VÅREN 2023

Pabb LMK (KSN) 30/3

Pabb ASK (KSN) 13/4

Grill & Bärs LMK (KSN) 20/4

Vårbal LMK 30/4

Quizkväll + Pabb ASK 11/5

Grisfesten LMK 19/5


HÖSTEN 2023

Kräftskiva ASK 1/9

Småttingmiddag LMK 2/9

Pabb LMK (KSN) 14/9

Gemensamhetsfesten ASK (KSN) 21/9

Pabb LMK 28/9

Oktoberfest ASK 5/10

Kostymboston LMK 7/10

Pabb ASK (KSN) 12/10

Pabb LMK (KSN) 19/10

Halloween ASK 21/10

Toksoppa ASK 2/11

Gåsaboston LMK 4/11

Braxsittning ASK 11/11

Lantmästardagen LMK 16/11

Pabb LMK 23/11

Glitter ASK 25/11

Nåbel LMK (KSN) 30/11

Lucia LMK 2/12

Julbord ASK (KSN) 7/12

Kommande evenemang

30

APR

01

MAJ

19

MAJ

Vårbalen


Sedan 1863 har Valborgsmässoafton varit en helig dag för Lantmästarkåren, och så även iår. Herrarna får sätta på sig fracken och damerna får sätta på sig sin mest högtidliga balklänning, och tillsammans avnjuta en trerättersmiddag på Loftet. Anmälan är öppen nu fram till och med den 23/4.


Loftet, Alnarpsgården 

30 April, kl 18.00

Karnevalen

 

Den 1 maj är det äntligen dags för årets upplaga av Karnevalen! En välbesökt folkfest där  Skåningarna slåss mot Samojederna i fotbollsmatch, Stocken, Dragkampen och Slaget om Plaskan. Allt startar kl 10, förtäring kommer finnas att köpas på plats.

Varmt välkomna!

Alnarp

1 Maj, kl 10.00

Grisfesten


Fredagen den 19 maj är det äntligen dags för årets händelse - GRISFESTEN 2023! Tillsammans avnjuter vi en middag av helgrillad gris, ett kvalitetsspex samt dans natten lång till ett liveband som senare blir avbytta av Lantmästarkårens eminenta DJs. Festen sker i Alnerups vagnsskjul - utomhus. Anmälan öppnar ca 1 månad innan, följ Lantmästarkåren på sociala medier eller bli medlem i "Festerna på Alnarp" på facebook för att hålla dig uppdaterad.


Vagnsskjulen, Alnarp

19 Maj, kl 18.00

Vårt nya anmälningssystem - ORBI


En app du hittar där appar finns

Såhär gör du:

Ladda ner appen.

Sedan väljer du att du studerar i Sverige på Sveriges Lantbruksuniversitet (även om du inte gör det) då det är det ända sättet att anmäla sig. Välj att du studerar till Lantmästare valfritt år och sedan ska det bara vara att anmäla sig till önkvärt evenemang där anmälan är öppen. Hör av dig på mail till lmk-fest@stud.slu.se om du har problem.